Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 gr boekweit
- 300 gr rode biet
- 150 gr mozzarella
- 1 rode ui
- 1 appel: naar keuze (groen = iets zuurder)
- 1 eetlepel olijfolie per persoon (eerste persing)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Doe de boekweitkorrels in een kookpot en voeg daar ongeveer 250 ml water aan toe. Breng dit aan de kook, maar laat dit niet lang koken. Vanaf dat het water begint te koken, dan kan je het vuur wat zachter zetten en de boekweitkorrels ongeveer nog een kleine 10-tal min laten verder pruttelen.
Ondertussen snij je de rode biet (ik neem meestal rode biet uit pakjes) in kleine stukjes alsook de mozzarella en de ui. Doe dit in een grote kom en meng.
Eens de boekweitkorrels gaar zijn, laat ze even afkoelen en snij ondertussen de appel in kleine stukjes. Spoel de boekweitkorrels af onder koud water en doe ze daarna samen met de appelstukjes in de kom. Meng alles goed, kruid met peper en zout en werk af met een scheutje olijfolie.
Voedingswaarde | Per persoon |
Kcal | 630 kcal |
Koolhydraten | 75 gr |
Eiwitten | 24,5 gr |
Vetten | 23 gr |