Rijstpap kan een kcal bom zijn, maar je kan ze gerust ook zonder schuldgevoel eens nemen als dessert.

Onderstaand is een iets gezondere variant op het klassieke recept van rijstpap.

Voor 4 personen

  • 150 gr dessertrijst (of zelfs bruine rijst)
  • 750 ml magere melk
  • Maak jouw eigen vanillelikeur
    • 50 % water
    • 50 % pure alcohol
    • Voeg er 3 à 4 vanillestokjes aan toe en laat staan
    • In een glazen fles is dit perfect bij te houden
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eidooiers (columbus eieren)
  • 250 ml kokosmelk (alpro)
  • Snuifje zout
  • Rode vruchten/mango naar keuze
  • Afwerken met munt

En als je het echt niet kunt laten: probeer zeker eens de volkoren variant van de speculaas. Superlekker!

Bereidingswijze:

Rijst

  • Breng de magere melk zachtjes aan de kook
  • Van zodra deze kookt, voeg je er de rijst aan toe
  • Laat dit mengsel even verder sudderen +/- 45 min

Pudding

  • Verwarm de kokosmelk tot deze net niet kookt
  • Voeg er daarna 2 eetlepels vanillelikeur aan toe en laat kort verder sudderen
  • Voeg 2 eidooiers samen
  • Voeg er de 2 eetlepels honing en toe en roer dit tot een egaal mengsel
  • Voeg er 10 gr maïszetmeel aan toe
  • Doe dit dooiermengsel nu bij de warme kokosmelk en roer tot dit wat indikt
  • +/- 5 min

Afwerking

  • Werk af naar keuze met rode vruchten of mango

Mijn voorkeur gaat uit naar mango of rood fruit. O ja en mijn zoete zonde: 2 verkruimelde speculaas (volkoren versie) koekjes. De volkoren vind ik trouwens zo lekker!

Jullie ook?

TIP:

Voeg er wat extra bruine suiker, banaan of ander fruit aan toe en je hebt een lekkere recuperatiesnack voor na een training!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.
You need to agree with the terms to proceed

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu