De rekken liggen er vol van, je stopt nog maar aan een tankstation en ook daar kan je er niet omheen. Het aanbod aan snoep die je tegenwoordig kunt kopen, wordt alsmaar groter en makkelijker. Het is natuurlijk ook wel heel verleidelijk om aan de kassa te passeren en daar te moeten wachten met zicht op al dat lekkers. Ze weten het wel te verkopen…

Gelukkig bestaan er ook wel lekkere en gezonde snacks die ik graag met jullie deel. Hieronder geef ik een lijstje van mijn favoriete snacks om mee te nemen naar het werk, school, vergaderingen, …

1. Noten

Liefst de ongezouten namen zoals cashewnoten, paranoten, macademianoten, hazelnoten, walnoten, … Ze zitten boordevol gezonde vetten, geven jou een sterk verzadigend gevoel, maar let op want ze bevatten natuurlijk wel wat kcal door hun hoog gehalte aan (gezonde) vetten. Zorg dus dat je steeds een apart potje meeneemt die je met ongeveerd een handje noten vult. Op die manier ben je niet verleid om er te veel van te eten.

2. Fruit

Alle soorten fruit zijn gezond, ook bananen en druiven die dikwijls als dikmakers worden benoemd. Varieer vooral in soort fruit en geef de voorkeur aan seizoensfruit. Eet jouw fruit het liefst in zijn gehele vorm met schil (tenzij niet anders kan) en maak er geen smoothie van. Fruit bevat namelijk suiker en voor een smoothie heb je al snel 3 stukken fruit nodig. Overdrijf dus ook niet met fruit en eet per dag +/- 3 stukken fruit ter grootte van jouw hand.

3. Ongesuikerde yoghurt, kwark, platte kaas en drinkyoghurt

Kies vooral voor de ongesuikerde en magere variant. Deze snacks zitten boordevol eiwitten (platte kaas, magere griekse yoghurt, kwark meer dan yoghurt) en zijn uiteraard ook een bron van calcium. Ook de sojavariant kan, maar let ook hier op het suikergehalte!

4. Volkoren crackers/rijstwafels/…

Ze kunnen met verschillende belegvarianten gegeten worden zoals: humus, notenpasta, 100% pindakaas, ricotta, platte kaas, hüttenkäse, eitje, groenten, fruit zoals bosbessen en frambozen, … Het hoeft dus niet gewoon maar die cracker te zijn, maar je kan dus wel wat variëren. Een perfect tussendoortje voor jouw namiddagdipje!

5. Olijven

Olijven is iets wat ik heel graag eet als aperitief voor mijn avondmaal. Ze stillen de honger en bevatten eigenlijk niet zo veel kcal (ongeveer 6 kcal per olijf). Ze zijn daarnaast ook nog eens gezond en kunnen dus perfect als alternatief voor chips gebruikt worden.

6. Groenten

Met groenten doe je uiteraard weinig verkeerd zolang ze maar niet in vetstof gebakken worden of wanneer er dressings worden gebruikt. Verse groenten zonder enige toevoegingen kunnen bijna onbeperkt gegeten worden en dienen perfect als tussendoortje doorheen de ganse dag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Vul een geldig e-mailadres in.
You need to agree with the terms to proceed

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu