Ingrediënten:
- 150 gr havermout
- 2 bananen
- 5 dadels
- 1 koffielepel bakpoeder
- 2 eieren
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels 100 % cacaopoeder
Voor een extra pittigheid, kan je cayennepeper toevoegen of voor een iets zoetere toets kan je peer of appel toevoegen.
Bereidingswijze:
Voorverwarm de oven eerst op 180 graden.
Begin met het prakken van de bananen, snijd de dadels in kleine stukjes en neem een grote kom.
Doe daar de geprakte banaan in samen met de dadels, havermout, 2 volledige eieren, 1 koffielepel bakpoeder, 1 eetlepels honing en het cacaopoeder. Meng dit goed tot je een glad mengsel bekomt. Ik gebruik zelf bakpapier en doe dit in een rechthoekige bakvorm. Zorg dat het bakpapier goed tegen de kantjes gedrukt is (eventueel wat boter aan toevoegen). Voeg daar het mengsel aan toe en laat dit 1 uur in de oven bakken.
Na 1 uur kan je de oven openzetten en het gebak nog een 5-tal min laten afkoelen.
Verdeel de cake in 8 stukken.
Voedingswaarde | Per stuk |
Kcal | 150 kcal |
Koolhydraten | 25 gr |
Eiwitten | 4,5 gr |
Vetten | 3,4 gr |