Ingrediënten:
- 50 gr glutenvrije havermout
- 150 gr boekweitmeel
- 200-250 ml kokosmelk
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 1 eetlepel glutenvrije bakpoeder
- 1 peer
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Voeg ondertussen het havermout met het boekweitmeel en de kokosmelk in een grote mengkom. Meng goed tot je een homogene massa bekomt. Prak de bananen en voeg ze samen met de eieren bij het mengsel. Zorg dat je dit goed mengt tot je een heel smeuige massa bekomt. Doe daar nog 1 eetlepel bakpoeder bij en meng.
Snijd een peer in stukjes en meng deze mee in de grote mengkom.
Bak dit gebak +/- 50 min op 180 °C
Verdeel de cake in 8 stuks.
Info:
Dit bananenbrood is volledig glutenvrij en lever jouw meteen wat koolhydraten op. Ideaal als snack voor het sporten of meteen erna. Ook kan je het eten als tussendoortje, maar overdrijf dan zeker niet omwille van het hoog gehalte aan koolhydraten.
Voedingswaarde | Per stuk |
Kcal | 173 kcal |
Koolhydraten | 28,9 gr |
Eiwitten | 6 gr |
Vetten | 3,33 gr |